Curățarea cu biocide - Blog Ambalaje Horeca
Ambalaje horeca gama larga de produse de unica folosinta

Contactează-ne

Coșul meu

Curatarea cu biocide

Curățarea cu biocide

În industria ospitalității, menținerea unui standard înalt de curățenie nu este doar o cerință legală, ci și o promisiune de siguranță și confort pentru clienți. Restaurantele și alte entități din sectorul HORECA se confruntă zilnic cu provocarea de a oferi servicii impecabile, în timp ce asigură un mediu curat și sigur. În acest context, soluțiile de curățare cu biocide reprezintă o alegere inteligentă și eficientă. Aceste substanțe, concepute pentru a distruge sau a inhiba creșterea microorganismelor, sunt esențiale în combaterea contaminării și a răspândirii bolilor. Utilizarea biocidelor în practicile de curățenie ale restaurantelor nu doar că îmbunătățește igiena, dar contribuie și la crearea unei impresii pozitive în rândul clienților. Într-o eră în care consumatorii sunt din ce în ce mai informați și atenți la standardele de igienă, adoptarea biocidelor devine un pas critic în evidențierea angajamentului unui restaurant față de excelență și siguranță.

 

 

Biocidele sunt substanțe chimice sau biologice care previn proliferarea dăunătoare a organismelor vii prin acțiuni diverse, cum ar fi distrugerea, neutralizarea sau inhibarea creșterii acestora. Utilizate în diverse industrii, de la medicină până la agricultură, biocidele își găsesc un rol esențial și în sectorul HORECA pentru asigurarea igienei.

Există mai multe categorii de biocide, inclusiv dezinfectante, conservanți, pesticiți și antiseptice. În contextul restaurantelor, cele mai relevante sunt dezinfectantele, care curăță suprafețele și echipamentele, eliminând microorganismele periculoase și reducând riscul de contaminare încrucișată. Aceste produse sunt formulate pentru a fi eficiente împotriva unui spectru larg de organisme, inclusiv bacterii, viruși, fungi și alge, fiind indispensabile pentru menținerea unui mediu curat și sănătos.

Pentru a fi eficace, biocidele trebuie utilizate conform instrucțiunilor producătorului, respectând diluțiile recomandate și timpul de contact necesar pentru a asigura distrugerea efectivă a microorganismelor țintă. Este esențial ca restaurantele să aleagă biocidele adecvate tipului de suprafețe și specificului activităților desfășurate, respectând totodată reglementările locale și naționale în materie de siguranță și sănătate.

Avantajele utilizării biocidelor în restaurante

Utilizarea biocidelor în cadrul restaurantelor aduce multiple avantaje, esențiale pentru funcționarea optimă și sigură a acestora:

  1. Eradicarea microorganismelor periculoase: Biocidele sunt extrem de eficiente în eliminarea bacteriilor, virusurilor, fungilor și altor agenți patogeni, reducând semnificativ riscul de infecții și boli transmise prin alimente.

  2. Prevenirea îmbolnăvirilor: Prin menținerea unui mediu curat și higienizat, restaurantele pot preveni izbucnirea focarelor de boli, protejând sănătatea clienților și a angajaților.

  3. Conformitatea cu reglementările: Respectarea normelor de sănătate și siguranță este obligatorie pentru toate restaurantele. Utilizarea biocidelor asigură conformitatea cu aceste reglementări, evitându-se sancțiunile și închiderea temporară sau permanentă.

  4. Îmbunătățirea reputației: Un restaurant care pune accent pe curățenie și utilizarea de soluții de curățare eficiente va câștiga încrederea și aprecierea clienților, consolidându-și reputația pe piață.

  5. Durabilitatea echipamentelor și a suprafețelor: Utilizând biocide adecvate, restaurantele pot prelungi durata de viață a echipamentelor și mobilierului, evitând deteriorarea prematură cauzată de microorganisme sau curățarea ineficientă.

Prin adoptarea unor practici de curățare cu biocide, restaurantele nu doar că își protejează clienții și personalul, dar și își optimizează costurile pe termen lung, demonstrând un angajament ferm față de standardele înalte de igienă și calitate.

 

Gran Smog – Produs destinat pentru curǎţarea celulelor de afumare, grill-uri, cuptoare şi tǎvi de copt, tuneluri de coacere, hote, şeminee,– recomandat a se folosi prin metoda de spumare.

Înlǎturǎ grǎsimile arse şi murdǎria impregnatǎ, lǎsând în urmǎ o suprafaţǎ curatǎ şi lucioasǎ. Produsul conţine inhibitori corozivi.

În concentraţii mari poate înlătura stratul vechi de polimer. Curăţă, de asemenea, urmele de arsură de pe toate tipurile de suprafeţe.

 

 

Gran Ston – Produs pe bază de acid fosforic, Gran Ston este destinat îndepărtării depunerilor de piatră de pe echipamentele din gastronomie: cazane, boilere, maşini de spălat vase.

Îndepărtează eficient şi alte depuneri de sedimente de apă dură. Inodor. Necesită spălarea cu apă potabilă curată.

În cadrul eforturilor continue de a menține un standard înalt de igienă și siguranță în restaurante, este esențial să se aleagă produse de curățare eficiente și de încredere. Pe site-ul nostru, oferim o gamă selectă de soluții de curățare cu biocide, concepute să răspundă nevoilor diverse ale sectorului HORECA. 

Adoptarea soluțiilor de curățare cu biocide în restaurante nu este doar o necesitate din punct de vedere al reglementărilor, ci și o dovadă a angajamentului față de sănătatea și siguranța clienților și a personalului. Utilizarea acestor produse contribuie semnificativ la menținerea unui mediu curat, sigur și primitor, elemente esențiale pentru succesul în industria ospitalității.

Alegerea produselor de curățare corecte, precum cele prezentate pe site-ul tău, permite restaurantelor să își îmbunătățească standardele de igienă și să își consolideze reputația în ochii clienților. În plus, utilizarea responsabilă și informată a biocidelor subliniază respectul față de sănătatea publică și mediul înconjurător.

Prin urmare, restaurantele HORECA sunt încurajate să integreze în rutina lor zilnică utilizarea biocidelor eficiente, alegând produse de calitate, verificate și adaptate nevoilor lor specifice, pentru a asigura o experiență de neuitat și sigură tuturor clienților.

Găsește-ne și pe social media!

 Instagram

 Facebook

 WhatsApp

Pentru cantitati mai mari, preturile pot fi negociate. Pentru mai multe detalii puteti sa ne contactati la:

Curățarea cu biocideAmbalaje Horeca este un brand marca Sermob Design.

Cu mai bine de un deceniu de experiență, profesionalism la superlativ și respect pentru micii sau marii antreprenori ce ne vizitează, suntem în continuă expansiune a portofoliului de produse care poate deservi atât consumatorii din industria HoReCa cât și consumatorii casnici.

Copyright © 2024 SC Sermob Design SRL, CUI: RO 16493339, Nr. ONRC J22/1157/2004